Bu Caddenin Trafik Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

1,292 Gösterim

0   0

İstanbul caddesindeki karışıklık, düzensizlik yılan hikayesine döndü.
Eski Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş’in aldığı radikal kararla İstanbul caddesi araç trafiğine kapatılmıştı.
İstanbul caddesinin araç trafiğine kapatılarak sadece yayalara ait olacak, insanların sosyal olarak aktif kullanabileceği bir cadde haline dönüşmesi adına uygulanmak istenen proje Mehmet Keleş’in görevinden istifa etmesiyle tamamlamadı ve rafa kalktı.
Mehmet Keleş yerine göreve gelen Dursun Ay’ın da aldığı radikal kararla İstanbul caddesi yeniden araç trafiğine açıldı.
Caddenin açılıp kapanmasında, tranvay hattının döşenmesinde kullanılan parayı bir kenara bırakın; caddenin karmaşıklığı Düzcelileri canından bezdirdi.
Cadde araç trafiğine kapalıyken bisiklet ve motorsikletliler cadde trafiğe açılırken bilinçsiz araç kullanıcılarının parkları Düzcelileri canından bezdirdi.
Düzce şehir merkezinin ana taşıyıcı yollarının başında gelen İstanbul caddesinin gelmişi ve geçmişi arasındaki düzensizlik hem Düzce’ye kötü görünüm verirken hemde trafiğin içinden çıkılmaz bir hale gelmesine sebep aluyor.

SADECE İSTANBUL CADDESİ Mİ VAR?
Düzce’nin en büyük sorunlarından bir tanesi de şehir yapısının belli bölgeye hapis olması karşımıza çıkıyor. Düzce belediyesinin önünden Anıtpark meydanına kadar olan bölgede sıkışan Düzce’nin merkezine alternatif oluşturabilecek bölgeler yönelinmesi adına şehri yöneten siyasi ve brokratların taşın altına ellerini koymaları gerekiyor.
Özellikle İstanbul caddesinde yer alan bankaların, sosyal alanda Düzcelilere hizmet vermeyen bazı iş yerlerinin cadde üzerine kaldırılarak başka alternatif yerlere yöneltilmesi gerekiyor.
Bu konu hakkında geçmiş dönemlerde alternatif oluşturulabilecek cadde için yetkilliter girişimlerde bulunduğu biliniyor. Ancak aradan geçen süre zarfında bir türlü somut adım atılamadı.
İstanbul caddesinin düzene girmesi adına yeni yönetimin cadde üzerine bisiklet yolları kaldırımlara oturma bankları koyarak, trafiği aksatacsak şekilde araç parkları yapan sürücülere caydırıcı cezalar keserek, bankaları belli bölgeye taşıyarak caddenin Düzcelilere daha faydalı ve daha kaliteli hizmet etmesi için gerekli çalışmaların acilen yapılması gerekiyor.

Yayında 5 yıl önce

Kategori Video  /  Haber

Etiketler#duzcelife.com #düzcelife #düzce

Daha Fazla Göster
Yorumlar

0 Yorumlar