CORONA VİRÜSÜ GERÇEKLERİ! Vitrin

1,712 Gösterim

0   0

Dünya ciddi manada tehlike altında. Çünkü henüz aşısı bulunmayan yani tedavisi olmayan Corona adındaki salgın hastalıkla karşı karşıyayız. Üstelik bu korku Türkiye’yi de çoktan sarmaya başladı. Geçtiğimiz gün Büyükçekmece’de bulunan bir hastanede domuz gribi şüphesiyle gelen hastaya Corona virüsü teşhisi koydular.
Corona virüsünü 3 önemli maddeyle inceleyebiliriz. -Corona virüsü nedir? -Corona virüsü belirtileri nedir? ve -Corona virüsü nereden,nasıl bulaştı? Bir de bu virüsle ilgili komplo teorisi kasmayacağım sandıysanız da yanıldınız.

*Corona virüsü nedir?
Çin’in 11 milyon nüfuslu Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan “gizemli virüs”. Neden gizemli çünkü daha önce benzeri ile karşılaşmış olsak da bu türüyle hiç karşılaşmadık.
2003'te 800 kişinin ölümüne neden olan SARS benzeri salgın Çin'in haricinde Japonya, Tayvan, Güney Kore, Tayland ve Amerika olmak üzere 6 ülkede görüldü. Çin önlem olarak Wuhan kentine giriş çıkışı kapatmış olsa da risk büyük.

*Corona virüsü belirtileri nedir?
Basit bir burun tıkanıklığı ve öksürükle başlıyor. Yani üst solunum yolu hastalıkları ile kendini gösteriyor da diyebiliriz. Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi. Bu virüsler bazen zatürre gibi alt solunum yolu hastalıklarına yol açabiliyor. Bu durum, kalp-akciğer hastalığı, bağışıklık sistemleri yetersizliği bulunan hastalarda veya yaşlılarda daha sık görülür. Sosyal medya üzerindeki videolarda da gördük ki Corona virüsü kapmış olan insanların bir süre sonra bilinci kapanıp bayılıyor ve ölüyorlar.


*Corona virüsü nereden ve nasıl bulaştı?
Salgın hastalıklar söz konusu olunca 'Contagion' filminden örnek vermemek olmaz. Viral bir durum varsa salgının giderek artması çorap söküğü mantığında işler. Filmde de tıbbi dedektifler geriye doğru iz sürerek salgının kaynağına ulaşmaya çalışıyor. Çünkü bu tarz salgınlarda tedavi bulabilmek için ilk neyden bulaştığını bulmak çok önemli bir veridir. Şu sıralar Korona virüsünün de yılandan mı yarasadan mı bulaştığı tartışması, bu yüzden gündemde.

İYİ SEYİRLER

#coronavirüsünedir #koronavirüs #wuhan

Instagram: dora_nymphetamin
https://www.instagram.com/dora_nymphetamin/

MESİH TİKTOK'U BİTİRMEYE GELİYOR! / silinmedenizle-hemenizle
https://www.youtube.com/watch?v=4BXYtOcNXSA
Daha Fazla Göster
Yorumlar

0 Yorumlar