İBB Meclisi'nde Borç Tartışması Çıktı! | 11 Temmuz İBB Meclis Toplantısı Vitrin

1,126 Gösterim

0   0

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerinden sonra tartışmalara sahne olan 8 Temmuz İBB Meclis toplantısında belediyenin mali tablosunu ortaya koymuş ve borçlanma talebinde bulunmuştu.

11 Temmuz günü yapılan İBB Meclis oturumunda tekrardan gündeme getirildi. Talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu doğrultusunda projelerin finansmanında kullanılmak üzere yurt içi bankalardan kaynak teminine gidilmek üzere 2 milyar 225 milyon lira borç alma yetkisi istendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 1 milyar 525 milyon TL borçlanma yetkisini verilmesi uygun bulundu.

Karar oybirliği ile kabul edildi ancak oylamadan önce mecliste tartışmalar çıktı. Ekrem İmamoğlu, geçen yıl bütçede bu şekilde belirlendiği için rakamın düşürülmesine tepki gösterdi.

Söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da geçtiğimiz yıllarda bütçede öngörülenin üstünde geçen borçlanma kararlarına örnek gösterdi ve “ İBB'nin bugün 30 milyara yakın borcu var.” dedi.

Söz alan AKP Grup Başkanvekili İstanbul Tevfik Göksu ise “Büyükşehir Belediyesi'nin 30 milyar lira borcu var' deniliyor. İnsaf. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 30 milyar borcu yok. Üstelik o bahsettiğiniz borç, 2036 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ödemesi gereken borçtur” dedi.

#11TemmuzİbbMeclis #Ekremİmamoğlu #EkremİmamoğluTevfikGöksu #İBBMeclisOturumu #İBBMeclisTartışma


Tıklayarak Abone olabilirsiniz.
https://www.youtube.com/channel/UCufUSxduTwT4aVIUYqaZauQ?view_as=subscriber?sub_confirmation=1

http://www.cemmedya.com
http://www.habercem.com
http://www.cemradyo.com
http://www.cemtv.com.tr
Daha Fazla Göster
Yorumlar

0 Yorumlar