KRAL MEZARI ARAYIŞIMIZDA DEFİNE DOLU ODAYI BULDUK İNANILMAZ Vitrin

1,529 Gösterim

0   0

NİHAYET DEFİNEYİ BULDUK YUVARLAK TAŞ İLE BİRLİKTE ZEMİNİ KAPLAYAN BOŞLUĞU KAPATAN TAŞI BULDUK BU KAPAĞIN ÜZERİNDE GERGEDANA BVENZEYEN BÜYÜK BİR HAYVAN FİGÜRÜ VAR BU KAYANIN ALTINA BİR TAŞ KONULARAK DESTEKLENMİŞ KAPAĞIN ÜSTÜNEDE BÜYÜK BİR KAYA O FİGÜRDE O KAYANIN UCUNA KONULMUŞ YANİ TUZAKLI BİR GÖMÜ ALTTADA HEDİYELERİN OLDUĞU BİR SUNAK MİSALİ OYMA VAR ÜST TARAFTA YİNE KÜÇÜK TAŞLARLA KAPATILMIŞ BİR HEDİYE KASASI VAR ANLIYCANIZ BURADAN DEFİNE FIŞKIRIYOR SEYRİNE DOYUM OLMAYACAK BİR MANZARA İŞTE ADIM ADIM İŞARETLERİ TAKİP EDEREK BULDUĞUMUZ DEFİNE KASASINDAN GÖRÜNTÜLER ARTIK BURASI KAYA MEZARIMI YOKSA KRAL MEZARIMI BİLEMİYORUM ANCAK BÜYÜKLÜĞÜNE VE TUZAĞINA BAKILIRSA KÜÇÜK BİR KABİLENİN KRAL MEZARI OLSA GEREK




Çok çeşitli oda mezar vardır biz sizlere bu odaların nasıl bir mimari yapıya sahip olduklarını ve nasıl açılacaklarını sırayla yazalım.

1- Üstten kapaklı oda mezarlar; Üstten kapaklı oda mezarlar genelde toprak zeminde olurlar, bunların bir kısmı mermer kapak ile kapatılırken bir kısımda pişmiş toprak (tuğla) ile kapatılır. mermer olanların köşelerinde kurşun dökme kilitler vardır levye ve benzer aletlerle kolayca koparılıp kapar mezardan ayrılabilir. pişmiş tuğladan yapılanlar ise daha basit bunları hiç usulüne uygun açana denk gelmedim kapak ortasına sert bir cisimle vurup kırarak açarlar siz böyle yapmayın çevreyi komple temizleyip kibarca kaldırın. bu yazdıklarım genelde kare oyma işaretlerinde bulunan oda mezar türlerindendir.

2- Mezarın alnında olan kapaklar; Bunlar genelde üçgen define işaretlerinde olan mezar türleridir. Mezarın alnında olur bir çoğu kapaktan sonra tünel daha sonra mezara ulaşır. bunların köşelerinde yine kursun kilitler vardır bu kapağı tutan yan sütunlarda ise bazı define işaretleri bulmanız mümkündür, bunlar aslında dinsel sembollerdir ama biz define işareti deriz sonuçta bu semboller bir bulgudan bahseder buda bir definedir. bunların büyük tümülüs şeklinde olanlar tuzaklı olabilir, kapağı çekmeye çalıştığınızda kapak kalın işlemeli taş olduğu için geriye doğru ağır bir şekilde düşebilir veya kapak çekilince üstteki kolon aşağı yani üzerinize düşebilir bu tür kapaklar tehlikelidir itinalı bir çalışma ile açılmalıdır aksi halde can güvenliğiniz tehlikeye girebilir.

3- Birde lahit mezar kapağı vardır bunlar tecrübesiz defineciler tarafından açılmamalıdır köşe kurşunları normalden çok daha sağlam olduğu için zorlama yapılırsa kapak kırılabilir; kapağı kırılmış bir lahit-in fiyatı direk yarı yarıya düşer, esas önemli konu kapağı açılmış bir lahit-in fiyatları direk yarı yarıya düşer siz siz olun lahit kapağı açmaya çalışmayın içeriden ne çıkarsa çıkar sizi ilgilendirmez o işte esas para lahit-in kapağının alıcı tarafından açılması konusudur boşta olsa o duyguyu yaşamak için verilen paradır içinden çıkan 2. plandadır.

4- Kaya mezar kapakları; Bunlar en basit olanlarıdır eğer üstten kapaklı ise levye ve benzer aletlerle kolayca yana kaydırılabilir, yandan ise yine aynı şekilde öne doğru çekilip yana kaydırılır buradaki sorun açılan kapaktan sonra içeri hemen girilmemesidir, içerideki hava büyük ihtimal zehirlidir en az 2 saat geçtikten sonra maske kullanılarak içeri girilmesi tavsiye edilir bu tüm odalar için geçerlidir.

5- Tümülüs oda mezarlar kesinlikle üstten girilmez. girişi bulmalısınız. girişi bulduğunuzda kapıyı açarken çok dikkatli olun tuzak olabilir. çoğu tümülüslerdeki tuzak çeşidi üstteki moloz taşların aşağı kaymasıyla gerçekleşir. Siz kapıyı açmaya uğraşırken hiç beklemediğiniz bir anda üstteki toprak üzerinize yığılır anam bile diyemezsini. tuzağı beltaraf ettiyseniz giriş kapısında köşelerde kurşun dökme vardır bu kurşunları hafif darbeyle boşa alır sonra kapıyı açarsınız. bazen oda kapının hemen arkasında olur bazende tünele girersin tüneli 3 yada 8 metre civarlarında devam ettikten sonra odaya girersiniz.

Bendeniz HAYALET İsmail
Videolarımı beğendiyseniz ABONE OLMAYI VE BİLDİRİMLERİ AÇMAYI UNUTMAYIN,
BENİ AŞAĞIDAKİ KANALLARDANDA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ,

https://www.facebook.com/Hayaletismaill/

https://www.instagram.com/?hl=tr @hayalet_ismail_

tiktok; @hayaletismail

https://twitter.com/IsmailHayalet
https://www.dailymotion.com/hayaletismail

bu görüntüler tamamen kurmacadır herhangi bir tarihi varlığımıza zarar verilmemiştir
Daha Fazla Göster
Yorumlar

0 Yorumlar