Mantık yok aksiyon var: Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw Vitrin

1,642 Gösterim

0   0

Hızlı ve Öfkeli serisinin yeni filmi Hobbs ve Shaw'u eleştirdik!

filmin adı ne kanka: https://www.youtube.com/channel/UCoGR3R0VvWuqUx9OwnE2TrA

Tom Cruise'un vampir olduğunun videolu kanıtı: https://goo.gl/iC8dGx
Bu Sahnede Kamera Nerde? https://goo.gl/9qMhE6
Bim Film Çekerse (Uganda): https://goo.gl/yu9KH7
Nüfusun %50'sini Öldürmek - Thanos: https://goo.gl/pYQe16

Instagram sayfamız: https://goo.gl/UWFPG4

Hızlı ve Öfkeli sinemanın en uzun soluklu serilerinden biri. Her filmde ruh hastası aksiyon sahneleriyle daha manyak bir yere giden serinin 9. filmini beklerken araya başka bi film daha sıkıştırdılar. Uzun soluklu seriymiş. Kolaysa Arka Sokaklarla aşık atsınlar. Tabiki kanalın sesi olarak Arka Sokaklar’da rol almamla ilgisi yok bunun. 14. Sezon geliyor. Hızlı ve Öfkeli 9 muş.. Pehh.. Bu arada gerçek hayatta Vin Diesel ve Rock’ın arası bir hayli bozuk. Hatta serinin 9. filmi bu film yüzünden ertelendi ve Diesel buna bi hayli sinirlendi. Zaten 8 filmde ikilinin arası çok bozuk olduğu için birlikte oldukları sahneleri bile ayrı çekip sonra birleştirmişler.

Neyse, Dwayne Johnson ve Jason Statham’ın karakterlerinin ekipten ayrı hikayesini anlatan Hobbs ve Shaw’da şu arkadaş insanlığı yok edecek bir virüsü ele geçirmeye çalışıyor. Niyeti zayıf insanları yok edip dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek. Normalde asla bi araya gelemeyecek bir ikili olan Hobbs ve Shaw’da bu adamımızı durdurmak için iş birliği yapıyor.
Filmde dikkatimizi ilk çeken şey araba yarışı ile başlayan serinin git gide daha da ilginç bir hal alıyor olması. Hızlı ve Öfkeli izlerken filmden zevk alabilmeniz için mantığı ve fizik kurallarını bir yana bırakıp kendinizi olayların akışına bırakmanız gerekiyor. Hobbs ve Shaw’da da durum aynen öyle. Hatta serinin genelinden daha fazla mantık dışı olay yaşnıyor. Yine de filmi izlemek bi hayli zevkli ve eğlenceli. Aynı zamanda filmde aşırı iyi sürprizler var. Biz izlerken bu sürprizlere biraz sesli tepki vermiş olabiliriz.
Deadpool 2’nin yönetmeninin yönettiği Hobbs ve Shaw’un aksiyon sahneleri ve temposu başarılı. Londra’dan Rusya’ya oradan da Samoa’ya uzanan hikayesinde özellikle Samoa’da geçen kısımlarda bir hayli eğlendik. Film aynı zamanda 2020’de vizyona girecek Hızlı ve Öfkeli 9’un nasıl olacağıyla ilgili ip uçları da veriyor. Zaten stüdyoların bu tarz filmleri izletme mantığı da iyiden iyiye bu oldu. Yan hikayeleri doğrudan ana filme bağlıyorlar ve böylece ana filmi izlemeden önce yan filmi de izlemeniz gerekiyor. İyi bir satış stratejisi.
Neyse, filmde Dwayne Johnson’ı ve Jason Statham’ı izlemek zevkliydi. Filmde Shaw’un kız kardeşini canlandıran Venessa Kirby’de bu iki isme güzel bir uyum sağlamış. Idris Elba’ysa kötü adam profiline yakışsa da kendisini diğer filmlerdeki kötü adamlardan ayıran bir motivasyonu veya hikayesi yok. Ek olarak, filmde Hızlı ve Öfkeli filmlerinde olduğu gibi akılda kalıcı, izledikten sonra “off şu sahneyi çok iyi yapmışlar” diyeceğiniz bir sahne de yok. Filmde on bin tane klişe var. Gerçi bu filmin amacı size orijinal bir şeyler sunmak yerine 2 saat 15 dakika boyunca sizi bu klişelerle eğlendirmek. Bunu da çoğunlukla başarıyor. Filmde aile temasına da hem Hobbs’un karakteri için hem Shaw’un karakteri için güzel bir şekilde değiniyor.
Daha Fazla Göster
Yorumlar

0 Yorumlar