Neden herkes bu diziden bahsediyor? Squid Game Vitrin

1,062 Gösterim

0   0

18 derste yaklaşık 50 saatlik 'Görüntülü ve Sesli Hikaye Anlatıcılığı' eğitimim 'on demand' olarak yayında: https://bit.ly/3n5BiPr
Geçtiğimiz günlerde Netflix’in Amerika’daki global yöneticilerinin önüne bir takım sayısal veriler düştü. Bir rapor. Rapora bakınca yöneticilerin gözleri faltaşı gibi açıldı. Bir süredir Amerikan seyircisinin beğenilerinin değiştiğini onlar da gözlemliyordu ama böylesi bir veri ilk defa karşılarına çıkmıştı. Altyazı okumaya üşenen hatta bu sebeple dünyanın geri kalanında yapılan sinema şaheserlerine bile burun kıvıran o Amerikan halkı değişmeye mi başlamıştı? Rakamlar yalan söylemez. Netflix bütün dünyada, her ülkenin kendi dilinde kendi kültürünü yansıtan yapımlar yapabilmesi için büyük bütçeler ayırıyor. Bugün Netflix 60’tan fazla dilde içerik üretiyor. İşte o yöneticilerin önündeki istatistik, bir Kore dizisinin “anormal” yükselişini raporluyordu: Squid Game. Squid Game'in yükselişi o kadarla da kalmadı, bu ilginç yapım artık Netflix'te en çok izlenen dizi.

Squid Game, Kalamar Oyunu anlamına geliyor. Kore'de çocukların oynadığı bir oyun bu. Bizdeki sekseğe benziyor. Peki nasıl oldu da bu dizi bu kadar büyük izlenme rakamlarına ulaştı?

Yayında 3 yıl önce

Kategori Video  /  Kişiler ve bloglar

Daha Fazla Göster
Yorumlar

0 Yorumlar