Muharrem İnce neden 554 çete 554 dediğini açıkladı Vitrin

1,555 Gösterim

0   0

Muharrem İnce, 'CHP'li bir isim Beştepe'ye çıktı' iddiasının ardından yaşananları Hürriyet gazetesinde kaleme aldı. 'Asıl hedef CHP Genel Başkanı' dedi. İnce, 'CHP'nin içinde bir çete var' iddiasını da açıkladı. 'Başka kelimeler de kullanabilirdim ama aynı anlamı ifade etmezdi' dedi.

'Beştepe'ye giden CHP'li' iddiası... Ardından gelen 'CHP içindeki çete' iddiası... Siyaset gündeminde günlerdir bu konu tartışılıyor. Muharrem İnce, yaşananları ve gelinen noktayı Hürriyet'e değerlendirdi.

Partim bu saldırıda, 'Ne Muharrem İnce ne de bir başka partili saray kapılarına gitmez, orada partisi aleyhine iş tutmaz' diyememiştir' diyen İnce, 'Ne yazık ki Talat Atilla denilen kişiye meydan okunamamıştır. Bu olayda plan yapan, kumpas kuran adres ben değilim ki sonuçlarından yararlanayım ya da bundan siyasi rant devşirmiş olayım. Benim mücadelem kişisel itibarımdır, şerefimdir onurumdur. Bu konu üzerine söz üretenlere önce beni anlamaları için bir an bu iftiranın muhatabının kendileri olduğunu düşünmelerini öneririm' ifadelerini kullandı.

'BANA YAPILAN, YAPILMAK İSTENEN İÇİN ALAN TEMİZLİĞİ'

İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha uyardı. 'Benim kurultaya dönük hiçbir faaliyetim yoktur. Eğer bu olayda bir kurultay hesaplaşması görülmek isteniyorsa bana değil, Talat Atilla'nın adres gösterdiği kişi veya kişilere, onların parti içi faaliyetlerine bakılmalıdır. Bu olayı kurultay üzerinden okumak isteyenler varsa bilsinler ki asıl hedef ben değilim sayın genel başkan'ın kendisidir. Bana yapılan sadece bir yol temizliği olarak görülmelidir' dedi.

NEDEN 'ÇETE' KELİMESİNİ KULLANDI?

İnce, 'Parti içinde çete var' iddiasını da açıkladı. 'Ben bunlar için elbette 'birkaç kişi', 'bir grup', 'bir klik' gibi adlandırmalarda da bulunabilirdim. Ama bu adlandırmalar çete sözünün içerdiği belli bir amaç için yan yana gelip plan yapmayı, pusu kurmayı, arkadan vurmayı ifade etmezdi. Onlara hak etmedikleri siyasi unvanla hitap etmiş, yaptıklarını masumlaştırmış olurdum' şeklinde konuştu.

'GENEL BAŞKAN'DAN DA DAVA AÇMASINI BEKLİYORUM'

'Ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum' diyen İnce, hukuki süreci başlattığını, Kılıçdaroğlu'nun da Rahmi Turan ve Talat Atilla'dan davacı olmasını beklediğini ifade etti.

Muharrem İnce, gazeteci Rahmi Turan hakkında 5 kuruş, Talat Atilla hakkında ise 3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

CNN TÜRK YOUTUBE KANALINA ABONE OL ➤ https://bit.ly/2LzuZ1H

➤TÜM PROGRAM İÇERİKLERİ İÇİN: https://www.cnnturk.com/tv
➤http://twitter.com/cnnturk
➤https://twitter.com/cnnturkprogram
➤https://www.facebook.com/cnnturk
➤https://www.facebook.com/cnnturkprogr...
➤https://www.instagram.com/cnnturk
➤http://youtube.com/cnnturk

#CNNTÜRK
#Haber
#Sondakika
Daha Fazla Göster
Yorumlar

0 Yorumlar